Z fungování Mindset Mentors

VIDEO: Malé experimenty jako klíč k růstu

VIDEO: Malé experimenty jako klíč k růstu

Změnu vnímáme jako něco velkého. Je to v našich očích taková magie. Najednou si všimneme, že se člověk, kterého dobře známe, chová úplně jinak. Najednou třeba při konfliktu nekřičí, ale mlčí. Nebo si klademe otázku, jak se to stalo, že náš soused má najednou, jakoby ze dne na den o deset kilo míň?! Změna se ale skutečně neděje přes noc. K opravdové a trvalé změně, zejména pokud přijde na změnu vzorců chování, dochází vždy postupně po malých částečných úpravách. To, jak změnu vnímáme jako něco velkého, nás činí méně odvážnými se do ní pustit. V říjnu měl náš Šimon možnost vystoupit na TEDx konferenci na své Alma Mater UNYP v Praze a představit publiku v rámci svého talku koncept malých experimentů a toho, proč jsou klíčem ke smysluplnému a udržitelnému růstu. A to je rozhodně An Idea Worth Spreading. Tak nečekejte a hned si ho pusťte!

VIDEO PODCAST: Jak motivovat a vzdělávat zaměstnance a zároveň nezapomínat na sebe

VIDEO PODCAST: Jak motivovat a vzdělávat zaměstnance a zároveň nezapomínat na sebe

Proč je důležité interní vzdělávání a seberozvoj? Co je třeba si uvědomit, než k nim přistoupíte? Jak k nim motivovat své zaměstnance i sám sebe? Kolik času bychom jim měli věnovat? Jak měřit výsledky a jejich reálný dopad? Na všechny tyhle otázky odpovídal Šimon Steffal, náš CVO v podcastu DoToho! s Janem Coufalem. Hlavním tématem byla motivace a vzdělávání zaměstnanců.

FireMMní kultura aneb jak to děláme u nás: #1 Naše hodnoty

FireMMní kultura aneb jak to děláme u nás: #1 Naše hodnoty

Často se mi stává, že když s někým mluvím o své práci, nakonec vůbec neřešíme to, čím se zabývá naše organizace nebo jaká je moje role. Když mluvím o nás, většinou se zvědavost ubere směrem dovnitř, hlouběji. Zřejmě tomu nahrává fakt, že naše organizace nefunguje tradičním hierarchickým uspořádáním, ale její řízení je „placaté”. Typy organizací, jak je popsal Frederic Laloux, vám přibližujeme v našem jiném článku. Cílem v tomto seriálu o Mindset Mentors je přiblížit vám naši firemní kulturu, aneb jak se to dělá u nás.